fbpx

Dorește-ți mai mult pentru afacerea ta!

15/11/2022

Cele mai noi tendințe în materie de birouri pentru antreprenorul modern

Dezvoltarea și creșterea unei afaceri este pentru aceia dintre noi mai vizionari, pentru cei care nu se tem de schimbare, pentru cei care sunt flexibili, ambițiosi și deschiși la nou. A avea propriul tău business, cu tot ceea ce prespune, de la responsabilitatea față de ceilalți, la managementul resurselor umane și până la gestionarea bugetelor, necesită o minte limpede și abilitatea de a lua decizii asumate și corecte. Printre provocările cu care te confrunți, de obicei în postura de antreprenor, se regăsește și indentificarea unui spațiu optim, unde afacerea ta să se dezvolte și să crească armonios. Și asta indiferent dacă ești freelancer sau ai mai mulți oameni în subordine, și implicit în grija ta.

Un lucru e cert: noile tendințe în piața muncii au avut un impact considerabil asupra companiilor, indiferent de profil și mărime. Drept consecință, atât nevoile celor care le administrează, cât și nevoile angajaților s-au schimbat.  

Să vorbim despre costuri!

Să fim sinceri, la sfârșitul zilei totul se reduce la cifre! Iar simțul practic este indispensabil atunci când avem de-a face cu cifre și planuri de dezvoltare. Și mai ales când vorbim despre cheltuieli cum sunt cele aferente spațiului de lucru. Odată cu răspândirea sistemului hibrid de lucru, comunitatea de business a început să se orienteze mai degrabă spre termeni flexibili și perioade contractuale mai scurte. Și nici nu ar putea fi altfel având în vedere că toată lumea caută să își optimizeze costurile, menținând în același timp, un nivel sănătos de productivitate și o calitate înaltă a serviciilor. Mai ales atunci când nevoia de spațiu nu depășește 50-70 de metri pătrați.

Dacă acest scenariu se reflectă și în realitatea ta de zi cu zi și întamplarea face să fii în căutarea unui spațiu de lucru care să te inspire, cu o poziționare privilegiată și cu un raport calitate-preț excelent, ar avea mai mult sens să închiriezi un birou privat în centrul Bucureștiului decât să investești într-un spațiu gol, dar și în resurse adiționale cum sunt mobilierul sau alte dotări necesare pentru buna funcționare a unui birou. Ar putea fi mult mai convenabil să iei în calcul închirierea unui birou complet echipat, cu opțiuni flexibile și o chirie fixă lunară, cu toate costurile incluse.

Ca oameni de afaceri și antreprenori, una dintre cele mai prețioase resurse de care dispunem, este timpul. Oricât de mult am vrea să supervizăm sau să controlăm totul, adevărul este că pur și simplu nu ne permitem să facem asta. Drept urmare, poate fi o mișcare inspirată să închiriezi un birou într-un centru de afaceri care oferă servicii integrate și în exclusivitate pentru afacerea ta. Vorbim despre genul de spațiu unde găsești sprijin și deschidere încă de la momentul zero și pe totul parcursul dezvoltării business-ului tău. Cu o mare parte din responsabilitățile administrative luate de pe umerii tăi, îți poți concentra eforturile acolo unde poți aduce cu adevărat valoare afacerii tale. Pe termen lung, economisești nu doar timp, ci și bani.

Locație, locație, locație!

Oricât de atrăgătoare ar fi ideea de a lucra de oriunde, atunci când deții o afacere, ești conștient că prosperitatea sa este strâns corelată cu capacitatea de a construi relații. Ceea ce presupune să cunoști și să fii în contact constant cu oameni. Iar oportunitățile în acest sens sunt la cu totul alt nivel atunci când te afli chiar în inima unei metropole europene. Localizarea într-un cartier reprezentativ, într-un centru de afaceri cu acces rapid către alte zone ale orașului sau puncte strategice pentru toti reprezentații din mediul de afaceri cum ar fi: restaurante, cafenele și centre culturale, poate fi un atu important. Mai mult decât atât, poți beneficia și de proximitatea locației față de instituții publice și bancare, un aspect cheie pentru orice business.

În plus, comunitatea de business înțelege că imaginea este importantă și investește timp și resurse în acest sens, iar un sediu social într-o zonă centrală, într-o clădire modernă și elegantă, de ce nu chiar într-o clădire cu valoare istorică, poate fi un ajutor real și chiar un atu pentru orice companie, indiferent de sectorul de activitate.

Facilități premium, pentru performanță și excelență

Fie că preferi un birou de dimensiuni mai reduse sau ai nevoie de un spațiu mai generos, ai grijă ca întotdeauna, în alegerile pe care le faci, să primeze calitatea. Detaliile sunt cele care fac adesea diferența, astfel că ele trebuie să fie invariabil impecabile. Totul, de la intrare sau Recepție până la propriul birou trebuie să reflecte cultura și valorile companiei tale.

În ceea ce privește facilitățile care îți fac viața mai ușoară și afacerea să prospere, ideal este să ai acces la cât mai multe opțiuni: săli de conferință complet echipate, tehnologie de ultimă oră accesibilă oricând ai nevoie, suport profesional, Community Manager dedicat și, de ce nu, chiar și un serviciu de tip Business Concierge. Cu cât ai mai multe opțiuni și flexibilitatea de a-ți personaliza selecția în funcție de propriile nevoi, cu atât mai bine!

Nu avem o rețetă universală pentru succes și oricât de bine dezvoltat ar fi flerul tău antreprenorial, nu există nicio garanție a succesului în mediul de afaceri. Dar un spațiu ideal pentru conceperea și materializarea ideilor tale, este esențial pentru orice acțiune de succes. Așa că îndrăznește să ai vise mărețe și fă tot posibilul să le și pui în aplicare. Să trecem la treabă!  

© All rights reserved H Private 2023