Născut în anul 1983, în oraşul Brăila, județul Brăila, într-o familie italo-română şi înconjurat încă din copilărie de artiştii din familie și nu numai, Pier Bertig a participat la prima sa expoziție la vârsta de 13 ani, pe simezele galeriei din orașul său natal. În ultimii cinci ani, lucrările sale au fost afișate în diverse expoziții colective sau personale, în diferite locaţii din țară și străinătate. Pensula și vopseaua sunt instrumentele cu care reușeste să expună pe pânză un mesaj dincolo de cuvinte, un mesaj pe care toți privitorii să îl poată înțelege. Spune despre el că inspirația, vocația și emoția au fost atent așezate în viața sa, la fel cum a fost și dorința de a le exprima. Astfel, Pier Bertig se așează la șevalet și, înainte de orice, începe prin a-și acorda timp; pentru că timpul, în concepția sa, înseamnă inspirație. Și întocmai aceste momente de meditație de dinaintea execuției sunt cele care capătă apoi o formă finală prin tușele calde ale picturilor sale, așa cum se poate observa și în reinterpretarea arhicunoscutelor fresce ce împodobesc pereții Villei di Livia – una dintre cele mai celebre reședințe ale Romei antice, recunoscută oficial sub acest nume abia în secolul al XIX-lea – transpuse recent pe pânză, exclusiv pentru H Private Arghezi.
Cu siguranță că aceia dintre dumneavoastră care au avut ocazia să viziteze renumita clădire aflată la 12 kilometri distanță de nordul Romei, în zona Prima Porta, au sesizat deja și aportul personal pe care tânărul artist îl aduce temei. Așadar, Pier alege că, în loc de gutui, să ilustreze – în vopsea acrilică, cu pensula și urme de cuțit – un portocal cu fructe, ale cărui nuanțe puternice de verde, împreună cu delicatețea tonurilor oranj, se îmbină excelent cu albastrul cerului senin. Ne-am dorit că micuțele chicinete ce deservesc Centrul, situate chiar pe axul central al clădirii, să fie un loc în care primează liniștea și serenitatea. Iar sentimentul generat de reinterpretarea frescelor de către pictorul Bertig este tocmai cel de liniște interioară.

Și în birourile private îl reîntâlnim pe Pier, cel puțin o dată pe fiecare latură a primului etaj. Biroul numarul 107, spre exemplu, prinde viață printr-o imagine inspirată din celebrul ,,Sărut” al lui Klimt. Aici, „Pomul vieții”, a cărui coroană se ramifică în vortexuri străpunse de „fructe” geometrice viu colorate, devine piesa centrală a încăperii, emanând unde discrete de auriu combinate cu mici accente de culoare, cu scopul de a încălzi și destinde atmosfera generală. Execuția, și de această dată, este în vopsea acrilică pe pânză de bumbac, întinsă însă pe șasiu din lemn, pentru a reafirma ideea de cald, de natural.

Următoarele trei opere semnate Bertig însuflețesc birourile 102, 105 și 110, fiind poziționate în puncte cardinale diferite, la Sud, Vest și Nord, datorită simbolisticii. Fiecare dintre acestea ilustrează diferite ipostaze abstracte ale sinelui materializat sub forma unor inimi. Unice, cu personalitate și povești proprii, lucrările din seria “Inima” oglindesc stările, trăirile și încărcătura emoțională ale artistului, pe care el însuși le revarsă, prin imaginație și culoare, pe pânzele sale și prin intermediul cărora își propune să trezească în rândul celor care le admiră, atât amintiri, cât și trăiri personale.

Așadar, daca ești în căutarea unui spațiu de lucru modern cu poziționare ultra-centrală, care să îți ofere pe lângă facilități și servicii premium, și inspirația de care ai nevoie, dar și oportunitatea de a admira îndeaproape lucrările unor tineri artiști români, programează acum o vizionare și alege-ți viitorul birou din oferta H Private!