fbpx

POVESTEA DIN SPATELE POVEȘTII: H PRIVATE ARGHEZI

14/02/2023

În ultimii ani, atât companiile, antreprenorii, angajatorii, specialiștii în transformare organizațională, dar și specialiștii în amenajări interioare comerciale și, mai ales, angajații, acordă o atenție deosebită spațiului de lucru. Primii, după cum bine știm, se concentrează asupra modalităților de a crea o experiență excepțională la locul de muncă pentru cei din urmă. Astfel, pentru a ajunge în topul locațiilor dezirabile, dezvoltatorii și proprietarii de spații de birouri se concentrează, la rândul lor, nu doar pe a acoperi nevoia de spațiu a chiriașilor, ci și pe zona de servicii care să satisfacă nevoile unui business în continuă dezvoltare, pe zona de customer care și, nu în ultimul rând – pe experiența chiriașului în locație.

În centrul Bucureștiului, la doar 3 minute de kilometrul zero al orașului, într-o clădire cu valoare istorică și de patrimoniu și personalitate proprie, recent renovată, aliniată cerințelor actuale și recunoscută la nivel internațional drept „Cel mai bun proiect de renovare comercială din România”, din anul 2022, Hagag Development Europe a deschis, sub brandul comercial H Private, primul său Centru de Afaceri full-service: H Private Arghezi.

Astfel, H Private Arghezi vine să răspundă nevoilor companiilor multinaționale, start-up-urilor și antreprenorilor deopotrivă – oricât de variate ar fi acestea – de la spațiu și productivitate, flexibilitate, servicii premium și predictibilitate, și până la crearea de rețele profesionale, stimularea creativității și chiar mai mult.

Iar pentru că despre produsele și serviciile H Private am explicat, pe larg, în pagina dedicată, ne face plăcere să vă povestim aici mai multe despre design-ul interior al Centrului H Private Arghezi, dar și despre componenta sa artistică, și cum anume se îmbină arhitectura, elementele de decor și arta cu nevoile mediului de afaceri.

Așadar, conceptele de fit-out și amenajare interioară au luat naștere din dorința de a oferi un spațiu de lucru inspirațional, confortabil, cu design modern și, în același timp, de a crea un centru de afaceri cu dotări multiple. Senzația generală este una de intimitate, de siguranță.

Nucleul locației este reprezentat de business lounge, care este dealtfel și primul spațiu pe care îl accesează chiriașii și vizitatorii acestora, și care oferă o zonă de open space echipată cu soft furniture, o recepție generoasă placată cu marmură pentru un plus de eleganță și soluții acustice atent amplasate astfel încât oricine să poată avea o întâlnire într-un cadru restrâns, în afara spațiului de birou închiriat. Piesa centrală de iluminat amplasată chiar în colțul de deasupra recepției este semnată Zaha Hadid și își propune să încapsuleze aerul impozant al unei clădiri de birouri într-o lampă cotidiană, integrând forme tehnice și voluminoase într-o construcție perfectă a cărui scop este să dea privitorului impresia că lumina poate fi oricând transformată într-o sculptură. Apoi, dispuse discret de-a lungul tavanului, corpurile de iluminat din fetru contribuie, la rândul lor, la crearea unei imagini de ansamblu fluide și liniare, finisată prin prezența profilelor decorative care împodobesc pereții și a micuțelor veiozelor delicate, așezate în puncte cheie pentru a întregi atmosfera caldă și relaxată a încăperii. Mai mult decât atât, obiectele arhitecturale luminoase, fluide și dinamice sunt așezate, nu întâmplător, pe punctele centrale dedicate utilizatorului final, venind în completarea iluminatului tehnic din spațiu. Din punct de vedere al cromaticii, culorile alese sunt dintr-o gamă mai rece, specifică mediului de business – nuanțe neutre de gri și beige alături de tonuri de albastru și navy, completate de accente aurii sau cromate. Iar pentru nota de unicitate, arhitecții și designerii de interior au propus un mix între stilurile industrial și glamour și piese de mobilier cu finisaj textil de tip velur, respetiv piele, complementate de măsuțe de cafea de diferite dimensiuni, cu blat ceramic sau metalic.

Pe zonele centrale, compartimentarea birourilor private și a sălilor de ședință este realizată cu sticlă fonoizolantă care permite pătrunderea luminii naturale în toate spațiile de pe nivel, optându-se pentru corpuri de iluminat tehnice de tip liniar sau tracklight, și acestea în stil industrial, care să favorizeze o evidențiere mai pronunțată a tavanului aparent. Tot în scopul de a asigura un nivel optim al fonoizolației, inclusiv la gradul maxim de ocupare al spațiului, la nivelul pardoselii s-a montat mochetă în dale de cea mai bună calitate, iar pentru delimitatea spațiilor de lucru soluția implementată a fost compartimentarea cu pereți de gipscarton dubli. 

Apoi, că regulă generală în integrarea componentei artistice, am pornit de la premisa cum că arta are abilitatea de a modifica atmosfera unui spațiu. Încă de la primul contact cu zona de business lounge, o altă dimensiune a spațiului prinde contur prin intermediul operelor de artă. Piesele prezentate sunt atent alese de galeriști cu experiență pentru a întregi și personaliza atmosfera deja creată cu success prin elementele de design. Într-un interior minimalist care funcționează că loc de desfășurare a activităților de business, stilul abstract al picturilor expuse și personalitatea impozantă a scultpurilor în fier semnate de Daniel Rădulescu finisează caracterul încăperii într-un mod subtil dar rafinat, fără a produce o supraîncărcare vizuală.

H Private Arghezi astfel prinde viață prin accente creative dezvoltate de artiști contemporani, selectați prin intermediul The H Gallery și care rezonează cu valorile și cultura brandului. Dimensiunile lucrărilor, tehnica și materialele reprezentărilor variază în funcție de conceptul urmărit în fiecare lucrare în parte. În primul rând, sunt propuse pânze de dimensiuni mari, care expun atât compoziții geometrice, hiper-contemporane, în alb și negru, cât și picturi cu impuls figurativ, cu puternice accente formale și stilistice. Verdele și albastrul predomină cromatic, apărând în diverse ipostaze compoziționale, făcând, de multe ori, tranziția spre cromatica regăsită și în elemente amenajării interioare. Aluziile vizuale către refugiul spațiului natural care se pierde în abstract oferă un efect relaxant, păstrând totuși o atmosferă oficială și integrându-se în mod firesc în spațiul deschis al clădirii.

Lucrările înrămate de mici dimensiuni afișate pe culoarele primului nivel al Centrului, sunt toate realizate pe hârtie și funcționează că mici semnături personale ale artistului Lucian Hrisav. Cea mai mare parte dintre acestea sunt creații realizate prin tehnica lui personală de spray-paint, prin suprapunerea mai multor straturi de particule colorate. Fiecare pictură concentrează o mică parte a infinitului observant, fapt cu atât mai puternic accentuat prin expunerea lor într-un astfel de spațiu modern, cu caracter colectiv.

Și da, sigur că suntem conștienți că identificarea locației și a biroului care vi se potrivește este un proces complex, dar avem încredere că H Private Arghezi îndeplinește atât nevoile dumneavoastră și ale echipei, cât și criteriile de selecție.

Programează acum o vizionare și alege-ți viitorul birou din oferta H Private!

© All rights reserved H Private 2023